Sportschooltypes waar iedereen een hekel aan heeft

Iedereen die naar de sportschool gaat kent ze wel. Van die sportschooltypes waar je eigenlijk een pesthekel aan hebt. Ze leiden je af, vestigen onnodig de aandacht op zichzelf of zetten zichzelf eigenlijk compleet voor gek. De Fitnessbaas heeft een overzicht gemaakt van sportschooltypes die beter thuis kunnen blijven. Verveel je je tussen je setjes door in de sportschool? Deel de bezoekers dan in aan de hand van het onderstaande sportschooltypes lijstje!

De kreuner

De kreuner is te herkennen aan het onnodige gekreun. Bij elke beweging moet de hele sportschool horen hoe goed hij of zij wel niet bezig is. Dit oorverdovende geluid is een aanslag op je trommelvliezen.

De gooier

De gooier smijt na elk setje doelbewust zijn gewichten op de grond. Als je het niet leuk vindt, waarom kom je dan naar de sportschool? De gooier is vaak ook een kreuner.

De ijdeltuit

De ijdeltuit draagt dure merkkleding en vaak ook een hip mutsje. Brengt de meeste tijd door voor de spiegel. Na elke beweging wordt er minutenlang naar het spiegelbeeld gekeken. Eventueel in combinatie met een erectie.

De botjebuilders

De botjebuilders zijn dunne mannetjes met in de ene hand een 2 kilo dumbbell en in de andere hand een blikje energy drink. Willen graag een ijdeltuit zijn en kijken daarbij ook regelmatig ietwat onzeker in de spiegel.

De betweter

Denk je dat je net goed bezig bent, komt de betweter naar je toe. De betweter bemoeit zich overal mee en vertelt iedereen in de sportschool hoe je moet trainen. Meestal doet de betweter zelf niks en komt puur en alleen naar de sportschool om de betweter uit te hangen.

De loverboy

De loverboy is een man die iets teveel achter de (jonge) meisjes aan zit. Vaak zelf gespierd en probeert daarmee indruk te maken op onzekere meisjes of jonge vrouwen. Staart veel en raakt je aan als die een oefening uitlegt. Kan in combinatie voorkomen met de betweter. De loverboy is een ouderwetse viezerik.

De slaper

De slaper is een sportschooltype die vooral trots is. Het is een hele prestatie om naar de sportschool toegekomen te zijn! Om vervolgens ook daadwerkelijk wat te gaan doen is net een stap teveel. Blijft met gemak een half uur rusten bij een oefening die jij net wilt gaan doen. Legt keurig een handdoekje neer om een apparaat te claimen, maar zit vervolgens op een stoel uit te rusten. Kan hierbij letterlijk in slaap vallen.

De rommelaar

De rommelaar is vaak een tikkeltje lui. Na een serie oefeningen met gewichten worden deze simpelweg niet weer opgeruimd. Na een uurtje in de sportschool laat de rommelaar een spoor van rommel na. De gewichten liggen door de hele sportschool verspreidt.

De hipster

De hipster is te herkennen aan tweedehands kleding, een koptelefoon met muziek waar niemand van gehoord heeft, een vage smoothie en een vegan reep en (mits een man) een baard. Zou het liefst een platenspeler meenemen naar de sportschool en komt altijd op een oude fiets.

De overnachter

Ken je die sportschooltypes die je altijd weer treft in de sportschool? Op welk tijdstip je ook komt? De overnachter blijft 24/7 in de sportschool. De overnachter is onderdeel van het interieur van de sportschool.

De magneet

De magneet is een vrouw die meestal schaars gekleed is om bewust aandacht te trekken. Kort topje met een blote buik en het broekje zo kort mogelijk. Hoe goed je je best ook doet als man, je blijft toch kijken. Dat doet een man nou eenmaal.

De kletser

De kletser ken je ongetwijfeld als één van de meest irritante sportschooltypes. De kletser doet namelijk niets anders dan met iedereen een praatje maken. Probeer de kletser vanaf het begin al te negeren, anders kom je er niet meer vanaf.

Ken jij nog meer sportschooltypes?

Ken jij nog meer sportschooltypes die niet zouden misstaan in dit lijstje? Post ze in de comments! Ben jij één van de bovenstaande sportschooltypes? We hebben je allemaal door. Gedraag je!

Foto: Resized under Creative Commons license. W_Minshull.

Fitnessbaas

De fitnessbaas is een echte eindbaas. Wekelijks schrijft hij artikelen over fitness, voeding en gezondheid voor fitnessbaas.nl. Geen moeilijke taal of loze beloftes. De fitnessbaas zegt waar het op staat.

Reageer op dit artikel

Loading Facebook Comments ...