Speel Pokemon Go tegen overgewicht

De app “Pokemon Go” zal niet veel mensen ontgaan zijn. In korte tijd is er een hype ontstaan en zijn er duizenden Nederlanders van diverse leeftijden ineens buiten te vinden. Gamen is natuurlijk al vele tientallen jaren een populair tijdverdrijf, maar vaak doe je dit met de gordijnen dicht op de bank. Pizza en cola erbij en het vooroordeel over gamers wordt weer bevestigd. Nu komen vele gamers massaal naar buiten om vele kilometers te lopen op zoek naar de volgende Pokemon, om eieren uit te laten komen, of de volgende Pokestop of Pokegym te bezoeken. Het spel werkt door middel van GPS, waardoor je direct een kaart van je eigen omgeving op je scherm krijgt. Hierdoor weet je precies waar je naar toe moet lopen. Je wordt meteen langs alle bezienswaardigheden van jouw locatie geleid, waardoor je direct kunstwerken, standbeelden, musea en andere bijzondere plekken ontdekt. Gamen, ontdekken en bewegen. Cardio tijdens het gamen!

Massaal naar buiten met Pokemon Go

Overgewicht is natuurlijk al jaren een groot probleem in diverse leeftijdscategorieën. Ook de jeugd wordt steeds zwaarder. Veel kinderen kruipen na schooltijd het liefst achter de computer of zitten met de tablet op schoot. De populariteit van Pokemon Go laat ze echter massaal naar buiten komen. Gamen doe je niet langer op de bank, maar al lopend over straat, door het bos of in een park. Alhoewel veel media berichten over gevaarlijke situaties, mensen letten niet op en lopen zo de straat op, lees ik nog weinig positieve berichten over het spelen van Pokemon Go. Deze app laat mensen massaal bewegen! Ook ondergetekende heeft de app geïnstalleerd en heeft al vele kilometers gelopen. Handig, want ik zit in de cutfase (vet verliezen). Ik hoef geen cardio te doen op de hometrainer of loopband, maar loop gewoon met de smartphone naar buiten toe om een uurtje rond te lopen. Je doet gelijk sociale contacten op van medespelers. Opvallend was dat ik ook veel volwassenen tegenkwam met de smartphone in de hand. De spelers zijn heel divers. Van kinderen en pubers tot mensen van middelbare leeftijd. Iedereen trekt er massaal op uit om te bewegen. Mensen die spontaan de hond nog een keer uitlaten, de fiets pakken in plaats van de auto of tijdens lunchpauze ineens buiten gaan lopen. Meer bewegen is natuurlijk altijd een goede eerste stap om overgewicht te bestrijden, of dat nu met de smartphone in de hand is of niet. Wat mij betreft een zeer goede ontwikkeling.

De manier om mensen van de bank af te krijgen?

Of het bij een hype van enkele weken blijft zullen we moeten afwachten. Ik zie in ieder geval ook veel positieve kanten aan Pokemon Go. Is deze nieuwe manier van gamen de oplossing om mensen eindelijk van de bank af te krijgen? De toekomst zal het uitwijzen. Dat iedereen de app maar massaal gaat downloaden en erop uit gaat trekken. Al spelende lekker buiten bewegen. Let wel op je omgeving en kijk uit als je de straat oversteekt. Veel plezier en oh ja… Gotta catch ‘em all!

Fitnessbaas

De fitnessbaas is een echte eindbaas. Wekelijks schrijft hij artikelen over fitness, voeding en gezondheid voor fitnessbaas.nl. Geen moeilijke taal of loze beloftes. De fitnessbaas zegt waar het op staat.

Reageer op dit artikel

Loading Facebook Comments ...